top of page

De positieve effecten van een compliment voor de ontvanger, de gever én de organisatie

Wensdoosje A5 formaat met in de deksel tekst met 8 complimenten en in het doosje 8 voorwerpen die symbool staan voor elk compliment
Op maat gemaakt wensdoosje met complimenten

Welk compliment ga jij geven aan je collega? Op 1 maart is het nationale complimentendag. Het geven van een compliment heeft niet alleen een positief effect op je collega, maar ook op jou als gever én op je organisatie. De positieve effecten van een compliment:

  1. Maakt het gelukshormoon aan bij zowel de ontvanger, als bij de gever;

  2. Vergroot het gevoel van waardering en betrokkenheid, wat een positieve invloed heeft op de prestaties;

  3. Structureel complimenten geven, zorgt voor een andere mindset. Medewerkers zijn dan niet alleen positiever: ze gaan floreren én zijn beter in het oplossen van problemen. 

Geef een complimenten wensdoosje

Geen idee hoe je kan beginnen? Stuur of geef een (op maat gemaakt) wensdoosje met complimenten. De tekst en voorwerpen kan je laten aanpassen, waardoor de complimenten nóg beter bij de ontvanger passen. Zo'n doosje vol met complimenten vergroot het gevoel van waardering en verbinding. Het mooie van een wensdoosje: één beeld zegt meer dan 1.000 woorden. De ontvanger zal zich dit cadeau én jouw complimenten nog lang blijven herinneren.

Bestel op tijd

Wat mij betreft zou dit niet één dag per jaar de aandacht moeten krijgen, maar elke dag van het jaar. Denk er aan om je complimenten-wensdoosje op tijd te bestellen: bestel je vóór 23 februari, dan kan ik garanderen dat ze op 1 maart bezorgd zijn. Ik moet nog tijd genoeg hebben om ze te maken én om ze te versturen (versturen doe ik op 28 februari).Comentarios


bottom of page