top of page

Veelgestelde vragen

 • Wat is de afmeting van een wensdoosje?
  Elk wensdoosje is een brievenbuspakketje A5-formaat. Ideaal want deze past door elke brievenbus. De afmeting is 22,0 x 15,5 x 3 cm.
 • Maak je alles zelf?
  Een aantal producten maak ik zelf. Verder stel ik alle doosjes met de hand samen en bedenk ik zelf de combinaties van bijvoorbeeld een papieren zakje met aarde en zaden. Ik bevestig elk product zodat het er mooi uit ziet en deze goed op zijn plek blijft zitten wanneer dit verstuurd wordt. De producten die ik volledig zelf maak: bijenwaskaarsjes, zorgenpoppetjes, gelukspoppetjes, het houtbranden van symbolen of andere teksten/tekens in hout, armbandjes en dromenvangers. Ik hoop hier in de toekomst nog meer zelfgemaakte producten aan te kunnen bieden. Wil je een doosje met alleen maar zelfgemaakte producten? Neem dan contact met me op. Het zelf maken van producten doe ik met alle zorgvuldigheid. Toch kunnen er afwijkingen zijn ten opzichte van de foto's die in de webshop staan, bijvoorbeeld kleur, textuur, formaat, stofkeuze, dikte van de lijnen (bij houtbranden), oneffenheden. Dat is het verschil tussen massaproductie waarbij alles machinaal wordt gemaakt en de producten die ik met liefde met de hand maak. Een deel van de producten koop ik in: soms als kant-en-klaar product, soms voeg ik producten samen (zo koop ik apart buisjes, zakjes e.d. en bedenk ik welke inhoud daar het beste in kan).
 • Hoe duurzaam is een wensdoosje?
  De verzenddoosjes zijn gemaakt van graskarton, wat zelfs nog duurzamer is dan gerecycled papier. De kruiden die in sommige wensdoosjes zitten, zijn volledig biologisch geteeld. De wensdoosjes plak ik dicht met papiertape. Voor de voorwerpen in de wensdoosjes probeer ik een balans te vinden tussen duurzaamheid en een doosje dat er mooi uitziet. Wanneer ik bijvoorbeeld alles in bruine papieren zakjes stop, is dit wel duurzamer dan plastic maar ziet het er niet aantrekkelijk uit. In het geval van bijvoorbeeld de wierook-kegeltjes is een plastic zakje noodzakelijk omdat er anders olie uit het kegeltje in het papier er achter trekt en bij lavendel wil ik voorkomen dat de geur al verloren gaat.
 • Kan ik ook langskomen in een winkel?
  Helaas zijn de kosten erg hoog om wensdoosjes in een winkel te verkopen, dan zou ik € 5,- per doosje meer moeten vragen om er nog iets aan over te houden. Daarom zijn wensdoosjes alleen via de webshop verkrijgbaar en 2 tot 3 keer per jaar op een markt in Rijswijk, Voorburg, Den Haag of omstreken. Bij de nieuwsberichten zal ik het laten weten waar en wanneer ik op een markt sta. Verder kan je wensdoosjes die je via de webshop bestelt, gratis afhalen in Rijswijk (alleen op afspraak). Hier zit echter geen winkel, dus je kan alleen een bestelling afhalen.
 • Hoe bestel ik een op maat gemaakt wensdoosje?
  Wanneer je een op maat gemaakt wensdoosje wilt, neem dan contact met me op. Dit kan per mail, via whatsapp of vul het contactformulier in op mijn website. Dit kan voor zowel een kleine aanpassing op een kant-en-klaar wensdoosje uit de webshop, als voor een uniek ontworpen wensdoosje speciaal voor jou of wanneer je bijvoorbeeld een ander symbool in hout gebrand wilt hebben.
 • Hoe annuleer ik een bestelling?
  Zolang je van mij nog geen mail hebt ontvangen dat je bestelling verzonden is, kan je deze nog annuleren. Een uitzondering hierop zijn gepersonaliseerde onderdelen en/of gepersonaliseerde wensdoosjes. Zodra ik gestart ben met het maken van dit onderdeel of doosje, is het niet meer mogelijk om de bestelling te annuleren.
 • Kan ik een bestelling retourneren?
  Je hebt altijd het recht om binnen 14 dagen na ontvangst van de bestelling het product te retourneren of te ruilen voor wat anders. Gepersonaliseerde wensdoosjes kunnen niet geretourneerd of geruild worden (zie de algemene voorwaarden). Ik zal altijd contact opnemen met degene die de bestelling heeft geplaatst. Samen kijken we dan wat we voor je kunnen doen.
 • Verstuur je ook wensdoosjes naar het buitenland?
  Ja dit is zeker mogelijk. Staat je land niet als optie in het bestelproces van de webshop? Neem dan contact met me op. De verzendkosten voor een brievenbuspakketje variëren per land (en per gewicht).
 • Kan ik meerdere wensdoosjes als één pakket laten bezorgen?
  Ja, dit is mogelijk. Stuur me in dit geval je bestelling per mail óf plaats de bestelling en kies voor "afhalen" en vul dan in het opmerkingenveld bij het besteloverzicht in dat je alles als één pakket verstuurd wilt hebben. Dan stuur ik je daarna nog een betaallink om eenmalig € 6,95 (voor verzending binnen Nederland) aan verzendkosten te betalen. Zodra ik je bestelling heb ontvangen, zal ik je een factuur sturen en (indien van toepassing) een betaallink.
 • Wat zijn de bezorgkosten?
  Wensdoosjes kan je gratis afhalen in Rijswijk (ZH). Let op: dit is alleen op afspraak mogelijk. Voor bezorging in Rijswijk (ZH) bied ik een goedkope en duurzame manier van bezorging aan. Daar bezorg ik wensdoosjes op de fiets voor € 2,00 per wensdoosje. PostNL rekent voor het versturen van een brievenbuspakketje in Nederland € 4,25. Hiervan breng ik € 3,99 bij jou in rekening. Ook andere bezorgdiensten rekenen minimaal dit bedrag. De kosten voor het buitenland variëren van € 10,- tot € 14,- per wensdoosje. Wanneer je meerdere wensdoosjes in één pakket naar één adres wilt laten sturen, betaal je in totaal € 6,95 aan bezorgkosten per pakket (in Nederland: voor het buitenland gelden andere tarieven).
 • Bied je ook een duurzame manier van bezorging aan?
  Voor bezorging in Rijswijk (Zuid-Holland) bied ik een duurzame manier van bezorging aan. Daar bezorg ik wensdoosjes op de fiets.
 • Hoe snel wordt een wensdoosje verzonden?
  Het liefst doe ik dit dezelfde dag nog, maar in elk geval binnen 1-2 werkdagen. Dit komt doordat ik de wensdoosjes pas samen stel zodra er een bestelling binnen komt, omdat veel op maat gemaakt wordt. Bij drukte lukt het dan niet altijd om dit dezelfde dag al te maken en versturen. Is er spoed bij? Laat het me dan weten. Ik heb echter geen invloed op hoe snel PostNL is met de bezorging. Normaal gesproken bezorgt PostNL de wensdoosjes binnen 1-2 werkdagen nadat ik ze heb verzonden. Denk er aan dat PostNL alleen op dinsdag t/m zaterdag brievenbuspost bezorgd. Bestellingen die op vrijdag, zaterdag of zondag worden geplaatst, worden meestal pas op dinsdag door PostNL bezorgd. Rondom feestdagen (kerst, valentijn, pasen, vaderdag, moederdag) doet PostNL er soms langer dan 1-2 werkdagen over om post te bezorgen.
 • Mijn bestelling is niet bezorgd, wat nu?
  Ik verstuur de bestellingen binnen 1-2 werkdagen. Vanaf dan worden de meeste wensdoosjes binnen 24 uur bezorgd. Ik heb echter geen invloed op hoe snel PostNL of een andere bezorgdienst het wensdoosje werkelijk bezorgt. PostNL bezorgt niet op zondag en maandag. Het kan dus gebeuren dat er een vertraging in de bezorging is van 1 á 2 werkdagen. Wacht nog even deze twee dagen af voordat je contact met me opneemt. Alle brievenbuspakketje worden verzonden met Track&Trace, dus ik kan voor je uitzoeken of en wanneer het pakket bezorgd is. Deze Track&Trace code krijg je ook per mail van me. Vanaf 15 november t/m 7 januari kan het bij PostNL zo druk zijn, dat er helaas ook sprake kan zijn van een langere vertraging dan 2 werkdagen. Hier kan ik helaas niets aan doen.
 • Wat als de ontvanger niet thuis is?
  Dat is juist het grote voordeel van een wensdoosje ten opzichte van een pakket versturen: een wensdoosje past altijd door de brievenbus. De ontvanger hoeft dus niet thuis te zijn om het in ontvangst te nemen. De wensdoosjes zijn A5 formaat, waardoor ze zelfs in oudere huizen door de smalle, kleine brievenbussen passen.
bottom of page